Tvořím i vařím Uncategorized ze života

Na talíři

IMG_6695Tenhle týden se nedělo vůbec nic zvláštního, podzim se na nás podepisuje.. dáváme si chvilku oraz od Thajskýho jídla a vaříme si sami, čímž víc proděláváme, než šetříme ale baví nás to a chutná nám to! Zeleninový polívky nás zahřívají každý den, pot nám do nich z čela kape.. a hlavně jako – můžete jich snít kolik chcete a neztloustnete!

PONDĚLÍ: Přijíždí Ukrajici – Lukáš to zabije tím, když se jich zeptá, jestli tam mají taky Rubly. Naštvali se – naštvali se hodně.

V celém městě vypadla v noci elektřina. V pokojích je bez větráku nebo klimatizace absolutně nedýchatelno, bereme foťák a jedeme na pláž. Procházíme se a jen sledujeme malý obláčky v písku, co před námi utíkají do moře. To malí krabi vybíhají z dírek.IMG_6539

Snažím se vyfotit naprosto jasnou oblohu plnou hvězd ale prostě né, nejde to! Něco se mi dostane do foťáku a od tý chvíle je vše v hladáčku rozmazaný. Tak já nevím ale to jsem fakt takový kopyto, že musím všechno zničit? :(

ÚTERÝ: Ukrajinci jsou protivný. Moc.

Teče úplně černá voda!

Zjišťuju, že mi nechutná papaya – SMRDÍ TO!

Vařím dýňovou polívku. Je nám po ní šílený vedro ale prostě ta podzimní atmosféra.. chybí :(

STŘEDA: Cvičím.. hodně. Jím.. hodně. Bolí mě třísla.. neuvěřitelně. Asi před týdnem jsem se rozhodla na sobě začít trochu pracovat a ze stádia – sedím jak buchta, jsem se přesunula do stádia – do měsíce chci udělat provaz/ rozštěp? Nevím moc co je co ale to není důležitý. Tělo dostává zabrat ale ten pocit je neskutečně skvělý,doufám, že to dám! Není tu někdo, kdo by mi mohl říct, jestli to je vůbec reálný? Když je vůle..IMG_6574

o půl 11 večer : navlíkám korálky /to já občas takhle po nocích dělám:D/ když v tom někdo buší na dveře. Hodím na sebe něco většího než je Lukášovo tričko, otevřu dveře a následně i pusu. Stojí tam totiž naše 100kilová Ukrajinka – JEN V KRAJKOVANÝM SPODNÍM PRÁDLE! A to nekecám. Přišla se zeptat, jestli jí prodáme kafe.. o půl jedenáctý kafe? Ve spodním prádle? Asi čekala, že jí otevře Lukáš a.. radši nic. :D

Zdá se mi o zemětřesení a ano, vidím v tom souvislost.

ČTVRTEK: Celý den mám špatnou náladu, i když nevím proč. Hrozně ráda bych se na pár hodin teleportovala domů a nebo bouchla stejně jako ten plyn u vařiče – no fakt bouchl a málem mi ožehl obočí. Jen tak mimochodem, nemáte někdo tip na hnědou, vodě-odolnou tužku/gel/stíny na obočí?

Lukáš utrhl kliku na balkon.

Na trzích po půl roce objevím Hummus! Je výbornej, bože! Nálada stoprocentně spravena! Sníme ho s okurkou, mrkví a jsme asi v tom 7mým nebi, jak se říká. U babičky sedíme s Horstem, který nám vypráví svůj životní příběh.. rodiče se mu upili, syn mu zemřel na motorce a jeho dcera s ním nechce mít nic společnýho. Je to smutný. Moc. Važte si zdraví, rodiny a nechlastejte – alespoň ne moc a už vůbec ne na žal.IMG_6654

PÁTEK: Potřebuji vytisknout číčo-plakáty a žádná tiskárna tu netiskne větší formát, než A4, achjo. Vydáváme se teda alespoň po stopách špenátu, podnikneme kvůli němu hodinovou cestu přes půl ostrova. Prolezeme desítky malých obchůdků a zachrání nás Big C. Mražený špenát za stovku nalezen – já vám dám, že je Thajsko levný! Kus-kus za stovku jsem tam taky nechat nemohla – ironie. A žlutý hrách! Bude hrachovka!

11:00h – Pouštím se do veganských, bramborových knedlíků – poprvý v životě.IMG_6659

16:00h – knedlíky PO PĚTI! hodinách konečně hotový! Né, že by nebyly výborný ale těch hodin práce, BORDELU! Pak sním tři a je mi tak zle, že se oddaně vracím ke svým zeleninovým polívkám. Ale vdávat se už určitě můžu!

PS: bylo mi divný, že ani po půl hodině nevyplavaly. Pak jsem zjistila, že tu možnost neměly, protože se přilepily. :D

Zdá se mi o tsunami. Já nevím ale měli bychom na to Bali jezdit?

SOBOTA: Přijíždí Rusáci! Nepozdraví, neusmějou se, prostě nic! Jsou to kaziči nálady a nemám je ráda.

Jelikož je sobota, kašleme na chvíli na práci prokrastinaci  a jedeme se plácnout na pláž. Poslední dobou jsou úžasný vlny, který si já maximálně užívám. Lukáš trochu míň a čivava od tlustý paní (Je tu už od doby, co jsme přijeli. Je fakt tlustá, má dvě čivavy v kabelkách a růžový lehátko s boudičkou pro miminka psy) před nima zdrhá za kameny. IMG_6665

Mám hroznou chuť nakupovat a nemůžu. Za 1. se vždycky ty peníze utratí za něco potřebnějšího a za 2. máme na Bali koupený jen jedno 20Kg zavazadlo. Achjo.

K večeři dělám hrachovou polívku, teda.. myslím si, že je hrachová. Po odkrytí pokličky zjišťuju, že to strašně smrdí, hrách to rozhodně není a voda se změnila na mlíko. Fakt nevím co jsem to koupila! Ze zbytků zeleniny něco splácám a dá se to i jíst, tak asi dobrý.

V břiše mám kámen, tak to asi tak dobrý nebylo :D.

IMG_6627

A ještě bych chtěla poděkovat všem, co se zapojili do honu na pohled. Všechny vaše komentáře byly úžasný, překrásný a některý mě dokonce rozbrečely. Je úžasný vidět, že to, co dělám má vážně smysl! A taky jsem hrozně ráda, že se radujete z maličkostí.. z krásných maličkostí! Tak já jdu psát pohledy a vy, co ho nezískáte nezoufejte, příští týden budete mít zase šanci! Tentokrát s něčím jiným a možná i lepším :)

Přeju vám nádherný týden přesně podle vašich představ.

S láskou Anie

Mrňavá, blonďatá dvaadvacetiletá holka, která žila se svým přítelem v Anglii, Thajsku a teď jsou rok na Bali, kde mají svůj malý resort na konci světa. Anie je blogerka a v minulém životě byla mořská víla. Nepokoušejte se jí to vymluvit, je neuvřitelně tvrdohlavá :). www.tovarnanaradost.cz

Leave a Comment

Comments (24)

  1. Ahoj Anie, umím si úplně představit, jak se Ukrajinci tvářili, po otázce platidla. Upřímě, měli důvod. Možná Ti to návštěvnice ve spodním prádle chtěla oplatit … A co se týče provazu nebo roštěpu? Provaz je noha vepředu a druhá vzadu a rozštěp nohy do stran. Provaz jsem se nikdy nenaučila, ale rozštěp ano – přijde mi jednodušší. Musí se ale denně trénovat. A taky záleží, jestli máš zkrácené šlachy atd … Určitě je to těžší na naučení, když se člověk pravidelně nehýbe či neprotahuje. Mrkni na net, píšou tam o nějaké metodě Suzujiho strečinku … toto jsem našla ( http://www.holkyveforme.cz/2014/10/suzukiho-strecink.html ).. Každopádně držím palce a ať tvé desivé sny už odejdou!!!

  2. Ahoj, pěkný článek :) vždycky mi tvoje články zlepší náladu ? ten provaz (šňůra) tak nerálný není, pokud si už někdy nějak tancovala nebo se jinak rozcvičovala. Určite pomůže protahování každé nohy zvlášť u nějake tyče nebo stromu ☺?

  3. Když se budeš snažit a často protahovat správný svaly, jistě rozštěp nebo provaz zvládneš. Nedokážu však říct za jak dlouho, jelikož je to u každého jiné. :) Jinak moc hezký článek

  4. Tak já bych to tak vážně nebrala, nemůžeme přece vědět, kde se čím platí. Padlo na to při směňování peněz, tak to nebylo nijak mířený.. 90% lidí neví, že Česko je už samostatný stát a taky mě to nijak neuráží :) Díky za odkaz, určitě na to mrknu :)) Děkuju moc :)

  5. Tehle „první formát“ je proste skvělý! :-) A úplně tě chápu s tím podzimem! A hlavně s nakupováním a váhou zavazadel.. Kvůli tomu se vztekám snad každý den, chtěla bych si toho tolik odvézt :-D tak snad příště!
    I tobě nádherný týden podle tvých představ a milejší hosty! :-) Lucie

  6. Ahoj Anie,

    tento týden jsem na tom s náladou podobně. Až na to, že u mě je ta nálada pravděpodobně počasím. Neustále nám tu prší (Dásnko) :(
    Jinak provaz a rozštěp určitě můžeš udělat. Jen měj trpělivost :)
    Ničeho se neboj, všechno zvládneš. TO, že máš noční můry určitě značí, že bude právě vše naopak dobré (tak to je ne: TO, co se ti zdá, se stane opak) :)
    Nevěš hlavu, měj se famfárově,
    Z Dánska tvá B.

  7. Jakože cože – já jsem propásla šanci na pohled „od“ mého nejoblíbenějšího blogu? :( Vždycky si u Tvých článků říkám, proč na světě není víc tak úžasně pozitivních lidí, jako jsi Ty, pokaždé mě to hrozně nabije :)
    A provaz se určitě zvládnout dá, jen je potřeba jít na to pomalu a trpělivě, aby sis spíš neublížila. S rozštěpem si nějak jistá nejsem, údajně ho neudělá každý, každý má prý jinak „otevřené“ kyčle, ale nevím, co je na tom pravdy :)
    Hodně štěstí!

  8. Anie, nenechej se svým strachem zahnat do kouta.. Hlava tě bude zlobit, když se máš z něčeho strach a bude ti posílat ošklivý sny, ale strach musíš překonat, nenechat se jím položit na lopatky. Jste dva bojovníci a zvládnete všechno! Neboj se a nenechej se paralyzovat :) Bali bude neskutečný dobrodružství!

  9. No Anetko, ty knedlíky mě dostaly! :D Úplně mi to připomíná můj kuchařský um! Včera jsem připálila šéfovi hemenex, který jsem vařila vůbec poprvé! :D Jinak tvůj sen udělat provaz/rozštěp za měsíc je velmi reálný, pokud taháš denně, nejlépe 2x denně. Nicméně reálné to opravdu je! A asi půjdu ve tvých šlépějích a začnu taky něco dělat :D Jsem taky jaksi zkrácená na to, že jsem toto všechno tak před 5 lety udělala bez problémů! :D Taky mi drahý nadává, že chodím shrbená a to určitě není hezké :D
    Opět děkuji za povzbuzení k činnosti! To kynutí na gauči je nakažlivé, ale síla tvé pozitivity a aktivity je silnější! Děkuju!

  10. Právě jsem objevila tvůj blog a přečetla si v práci na tajňáka asi 4 články:) A musím říct, že jsi výborná! Už jen z těch 4 článků je z tebe cítit hrozná pozitivita a smysl pro humor a tak nějak cítim, že jsi stejný typ člověka jako já! Za 14 dní mě čeká operace a pak budu pár týdnů ležet doma..a už teď vím, že si najdu tvůj uplně první článek a přečtu tvůj blog uplně celej od začátku:) Jinak pracuju hodně s cizincema (všechny národnosti) a ty Rusáky potvrzuju :-D mám milion zkušenostííí..Těším se na vše další a nové na tvém blogu a přeju Ti hodně štěstí ve všem co děláš a o čem sníš! M.

  11. My partner and I stumbled over here by a different web page and thought I might check things out.
    I like what I see so i am just following you. Look forward to checking out your web
    page for a second time.

  12. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account
    it. Look advanced to more added agreeable from you!
    However, how can we communicate?

  13. I just want to tell you that I’m newbie to blogs and seriously enjoyed this page. Likely I’m likely to bookmark your site . You actually come with awesome stories. Bless you for sharing your webpage.