Uncategorized V Thajsku z cest ze života

Princezna nebo úžasník?

Untitled-1

A že vy jste čekali článek o ježkovi! Nebojte, dočkáte se! Lukáš svou cestu trnitou ale stále rozdýchává a hlavně – ježek se fotit telefonem prostě nedá! pořád nám utíká, tudíž je pořád rozmazaný. Velký povzdechnutí.

Občas je to tu nuda, lidi co k nám ale přijíždějí rozhodně nuda nejsou! A my jsme si tedy z té nudy vytvořili několik sektorů, do kterých je řadíme a doufám snad, že vás jimi trošku pobavíme.


1. sektorPRINCEZNA! – Lidi z prvního sektoru přijíždějí většinou z letiště, místo batohu si nechají vyložit tunový kufr – to víte, na každý den jiný outfit, krémy na všechno, žehlička na vlasy.. Jejich tvář zdobí silná vrstva make-upu, který se trošku.. no řekněme.. rozjíždí – přece jen 40°C tu bere za svý. První „výkřik“ slyšíme po zjištění, že osoba nenašla v pokoji fén, ten druhý při zjištění, že ho tu vlastně vůbec nepotřebuje, protože její vlasy budou už po pár minutách v tom vlhku vypadat jako v prvotním – nemytém stavu. Se třetím výkřikem se s námi už dělí společně s urputním klepáním na dveře – pod postelí má totiž ooobrovského pavouka a ještěrku. Lukáš zdatný lovec s repelentem se vrhá vstříc té hrůze, načež zjišťuje, že pavouk je to tak malý, ho ani nalézt nedokáže a ještěrka? Těch je tady tolik – to kdyby se slečna podívala za postel nebo za televizi, to by čuměla! Další den už nám dává sbohem a nechává po sobě neuvěřitelný bordel. Pff Princezna!

4667195

2.sektor – NĚMEC! – Němec vůbec nemusí být Němcem, převážně to tak ale je. „Němec“ necestuje, Němec zásadně relaxuje! Jeho prvotním zájmem rozhodně není pláž ale obchod, kde si může koupit piva. Pak teprve ta pláž, kde si je může vypít. Po hodině strávený popíjením piva na pláži přichází celý červený, naštvaný.. a především se slovy „sem se spálil, to vedro je šílený, tady na balkoně bude líp!“ no.. a už se odtud celý pobyt nehne. Jiného by tolik piv na sluníčku skolilo ale „Němce“ ne! „Němec“ je totiž řádně vycvičený! Večer odchází do německé restaurace, kde si dá pořádnej schnitzel  („Němec“ většinou nerad Thajskou kuchyni) a k tomu pivo – samozřejmě. Při cestě zpátky do hotelu si nakoupí kartónek lahváčů a před spaním ještě jedno vyžahne, zbytek je na ráno.

Kupodivu máme „Němce“ docela rádi, za 1. si máte neustále s kým povídat a za 2. poslední dny už nevydrží tolik, co na začátku, a na nás čeká v lednici zasloužená odměna v podobě pár piv. Jo, to dokáže zlepšit den (alkohol je tu hrozně drahý.. a hrozně potřeba)

DSC_0536

3. sektor – PLÁNOVAČ! – Hlavním rysem plánovače většinou bývá taška přes rameno plná informačních letáčků, prospektů a map, pokud nemají tašku, táhnou je v ruce a všude jim to padá. Hotel mají zarezervovaný 3 měsíce dopředu, na snídani přicházejí jako první a hned si umývají ruce antibakteriálním gelem. Vytáhnou diář, mapky – samozřejmě a plánují si přesné časy, cesty.. a na všem musí být různobarevné štítečky – to hlavně! Největší vystresování přichází, když se ptají, v kolik jezdí autobus nebo kde je psaný jízdní řád a vy jim povíte, že autobus si tu jezdí jak chce – nemá žádný pravidla. Tím se samozřejmě celé plány bortí!

Obrovskou výhodou plánovače je to, že si po sobě sami pokoj uklidí a vy už nemáte žádnou práci. Většinou si s nimi ale moc nepopovídáte.

DSC_0261

4. sektor – ÚŽASNÍK! – Úžasníky máme nejraději, nad vším totiž rádi žasnou. Mezi tuto skupinu se řadíme také my s Lukášem. Úžasník si většinou objedná ten nejhorší-nejlevnější pokoj, když ho ale otevře je nadšený. Z pusy vypouští slova jako „nádhera“ či nečekaně „úžasný“. Nikdy vám nezapomene ukázat fotky, jaký krásy přes den spatřil, tady úžasný slon, tady úžasná pláž, úžasná palma, úžasná cesta, VYNIKAJÍCÍ kokos. Ráno vám pochválí snídani – protože ty vajíčka byly prostě delikátní. Na jeho obličeji většinu času nespatříte ne-úsměvy a večer si s vámi rád popovídá o těch NEJÚŽASNĚJŠÍCH místech, které navštívil. Úžasník je skvělým společníkem, před odjezdem vás láskyplně obejme a sdělí vám, že vy jste byli NEJLEPŠÍ – a to zahřeje!


A vy, vy jste taky nejlepší! Už teď se těším, až mě začne bolet hlava a já zkusím všechny vaše rady a zaženu ji! Vaše odezva na články, fotky.. to je něco, co mě popohání dál a dělá mě šťastnou <3 DĚKUJU <3 

ÚŽASNÝ  den všem – VÁM <3 

 

 

Mrňavá, blonďatá dvaadvacetiletá holka, která žila se svým přítelem v Anglii, Thajsku a teď jsou rok na Bali, kde mají svůj malý resort na konci světa. Anie je blogerka a v minulém životě byla mořská víla. Nepokoušejte se jí to vymluvit, je neuvřitelně tvrdohlavá :). www.tovarnanaradost.cz

Leave a Comment

Comments (27)

  1. Ty jsi mě určitě někdy šmírovala na dovolený, protože sektor 4 jsem celá já.!! Věčně užaslá s pusou dokořán.. i po 8 měsících tady :)) A věřím, že tam u vás bych byla ještě víc.. pusu vílo :*

  2. Anie, děkuju moc za Tvé časté příspěvky, vždy mě moc potěší a vykouzlí úsměv na tváři. Přeju ať se moooc daří a plní se ti Tvá přání :)

  3. Ahoj!
    Na Tvůj blog jsem narazila před pár dny a musím říct, že je hrozně super. Strašně se mi líbí styl psaní, všechny ty fotky a je vidět, že je to fakt od srdce. Ať se vám tam daří a mátě ještě spoustu zážitků, je radost to číst. :) Jo a máte nejroztomilejšího ježečka!

    Dominika :)

  4. Jé, to je krásný :)) Moc děkuju <3
    Je to nejrozkošnější a nejnudnější zvíře na světě :D

  5. ahoj..tak tim padem ja jsem od kazdeho neco:princezna,vzdy prijedu vsude s makeupem a velkym kufrem,i kdyz se snazim redukovat,ale fen mam vzdy vlastni sebou :-),zase mi nevadi jesterky a pavouci..nemec,pivo a vino vzdy a vsude..planovac,antibakterialni mydlo, ale jen prvni dva dny a sebou jen maly pruvodce,vse naplanovane uz z domu,uzasnik,vse nove ,mista lidi jidlo je uzasne a cestovani je ze vseho nej :-) zdravim!

  6. You actually make it seem really easy along with your
    presentation however I in finding this matter to
    be actually one thing that I believe I might by no means understand.
    It sort of feels too complex and extremely vast for me.

    I am looking forward in your subsequent put up, I will try to get the hold of it!

  7. Normally I do not read article on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to take a look at and do it! Your writing taste has been amazed me. Thanks, quite nice article.

  8. I just want to say I am very new to weblog and truly enjoyed you’re website. More than likely I’m going to bookmark your blog post . You absolutely have good well written articles. Bless you for sharing with us your web page.